Două schiţe seci

by Onacă

Dacă îmi sunt permise referirile la futaiuri despre care doar am auzit, aş lăsa aici două imagini care mi se par memorabile, poate chiar cinematografice, măcar pentru filme de categoria B sau documentare educative.

Un amic, uşor dezabuzat de relaţia pe care o avea cu prietena sa. 35 de ani amândoi. Foşti colegi de liceu. El, inginer mecanic, transformat în fotograf. Ea inginer constructor, metamorfozată în secretară la o companie de software. Se întâlnesc mai mult în weekend, când el face piaţa, îi cumpără apă minerală Borsec (nu la PET), face curat în apartamentul ei din Teiul Doamnei, îi hrăneşte papagalii. Apoi mănâncă şi văd filme. Ea îi reproşează că se duce prea des la toaletă şi consumă apă (ea având apometre instalate de câteva luni). Sexul e ocazional. Aproape inexistent. Şi-a pierdut chiar funcţia chimică, el nu mai vrea nici măcar să îşi îngrijească gonadele, prelungindu-şi astfel viaţa. Într-o după-amiază, ea trage de el. El acceptă. Un misionariat clasic. Însă pomparea mecanică devine penibilă, aproape imposibil de acceptat. Aşa că el începe să se gândească la circuite electronice, pentru ca timpul să nu mai fie o povară atât de grea. Oare dioda care i-ar trebui să aibă 10 sau 12 microfarazi? Dar condensatorul? Şi rezistenţa o lasă aşa, refolosită? Întrebări care îi ocupă mintea în timp ce trupul său slăbit face faţă unui act (semi)liber consimţit. Finalul vine dificil, semn că schema circuitului nu a fost atât de simplă. Paradoxul e că şi ea ajunge la climax. Momentul e însoţit de o formulă bizară: “O, zei!” De ce acest politeism? Unde îi sunt rădăcinile? Care îi sunt motivaţiile? Răspunsurile le puteţi intui. Sau nu. Nu asta contează.

Un alt amic. Prietena lui din Câmpina. Rămâne des la el peste noapte. Sex curat, tineresc, responsabil. Timidă, ea vrea să mi ţi-l aprindă uşor pe amic, deşi rolul nu o prinde. În mijlocul acuplării, îl priveşte direct în ochi, îl mângâie pe frunte şi îl întreabă galeş (poate prea galeş): “Nu-i aşa că e bine când ne FUTĂM?” Eroarea gramaticală îl aruncă pe amic în braţele unui râs sănătos, isteric la un moment dat. Bârneţul îşi pierde tăria, anihilat de un creier amuzat. Ea, surprinsă, nu sesizează comicul momentului şi se întoarce cu spatele către el, vexată. El râde câteva minute, apoi adoarme, afişând o mimică destinsă. Ea îşi pune palmele sub obraz şi încearcă să nu se gândească la acest eşec inexplicabil. Nuanţele limbii române pun probleme oricui.

~ by Rin Tin Tin on October 16, 2007.

6 Responses to “Două schiţe seci”

 1. Scuzati intarzierea, monsiu Onaca:)

 2. Prima e seaca si trista .La a doua am ras copios. :)))

 3. Mersi, Rin, mersi, Botoche.

 4. Prima istorioara ma duce cu gandul la regretatsii Dumezil si Eliade care, daca ar mai fi trait, ar fi imbogatsit istoria religiilor cu un nou capitol “Rituri de imperechere la informaticienii romani”. Nu ne ramane decat sa incercam a poleniza si alti membri ai distinsei ghilde, spre a vedea daca manifesta aceeasi propensiune pentru politeism in momentul placutului frison. Si, oricat de mare ar fi excitatia, sa ne pastram dramul acela de luciditate necesar pentru a intreba “Care zei bah/fah ? CARE?”.

  A doua schitsa suprinde practic esentsa unui anume tip de hedonism, descrisa gradual : ne râdem, ne futăm, ne simtem bine.

 5. Futam? =))) AHHAHAHAH! ha! Apropo de asta…chiar ma gandeam, de ce oare se spune “futut” de la “fut”, cand de la “fur” se spune “furat” – n-ar trebui sa se spuna “futat”? =))))

 6. Pai asha e si corect: Ne-am futat, futam, spermam, fumam. Tsigara de dupa.

  “Limba romana e cum o vorbim noi.”
  – Celebrul filozof bulgar Galvera –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: