O problema de etica

(Courtesy of “Rezistenta Urbana“, unde puteti vedea si poll-ul original)

Sunteti cu 5 alti speologi intr-o pestera cand deodata singura iesire se prabuseste. Ramane o gaura ingusta prin care va hotarati sa il scoateti pe cel mai puternic dintre voi, Dan Grasul.

Din nefericire Dan Grasul ramane blocat si nu poate fi scos. In curand vine fluxul si daca nu iesiti va veti ineca cu totii in afara de Dan Grasul care va sta cu capul in afara pesterii si deasupra apei. Cautand o alta iesire din pestera gasiti o cutie cu dinamita. Singurul sansa de scapare este sa puneti o dinamita s-ar putea sa sparga piatra dar il va ucide cu siguranta pe Dan Grasul.

Dan va roaga plangand sa nu il omorati pentru ca are familie. Ce faceti?

Il omorati pe Dan Grasu?

~ by Rin Tin Tin on November 9, 2007.

16 Responses to “O problema de etica”

 1. Da.

 2. Îl rog pe unul din cei patru care au mai rămas să-l omoare, că mie mi-e milă.

 3. Eh, inginerul din mine nu e de acord: in momentul asta, din doua una: fie camera este etansa, multumita lui Dan Grasul, si atunci apa nu are cum sa o invadeze in intregime, datorita principiului egalizarii presiunilor, fie mai exista si alta gaurica expusa la atmosfera, in afara de cele proprii si personale ale lui Dan, caz in care utilizam dinamita pe acea gaurica. In afara de asta, mai exista si locul pe unde intra apa, care poate fi largit sau strabatut ca atare.
  Iar daca pui problema ca una pura de etica: daca trebuie sa sacrifici un ins k 4 sa supravietuiasca, ce decizie iei? – ei bine, decizia este, evident, il sacrifici.

 4. Il omoram pe Dan Grasu. Cu constiinta ne descurcam noi cumva, dupa.

 5. daca Dan Grasu a putut intra pe gaura aia, chiar si pe jumate, atunci poate fi tras si inapoi. si bagam pe gaura unul mai putin puternic,dar care incape sigur. ii dam lui dinamita, noi ne adapostim in celalalt capat, el dinamiteaza peretele, si am scapat cu viata toti, teferi si nevatamati!

 6. Dan Grasu, c’est moi.

 7. Spiritul umanist din mine spune că Dan Grasu’ trebuie păstrat pentru viitorul omenirii, laolaltă cu ceilalţi patru – şi că Dan Grasu’ nu prea are ce căuta în expediţia aceea, şi că pe unde a intrat, Dan Grasu’ poate să şi iasă.
  Dilema e falsă. Întrebarea e dacă nu cumva Dan Grasu’ a fost prins intenţionat în gaura din peşteră, urmînd ca cei patru să plece într-o altă direcţie şi să-l abandoneze pe Dan Grasu’ pentru a efectua o acţiune pe cont propriu, mai profitabilă doar în patru.
  E nevoie de o Vitorie Lipan speoloagă, e clar.

 8. kill the fat bastard

 9. Oh maih God. They killed Dan Grasul! The bastards.
  Asta ma inspira sa fac biografia lui Dan Grasul.

 10. Problema care intervine in aceasta situatie este faptul ca Dan Grasu are familie si nu poate fi omorat. Trebuie gasita o modalitate prin care familia lui sa fie eliminata intr-un timp scurt (o comanda telefonica la o firma de tipul “Fast Kill”). Astfel cand Dan Grasu va plange ca un copil: “Nu ma omorati ca am familie…”, cei patru speologi ar putea sa-i raspunda: “Imi pare rau Dan, nu ai familie, asa ca trebuie sa mori”.

 11. dan grasu = ana a lui manole 🙂

 12. de ce nu au incercat sa arunce in aer de la inceput unul din ziduri?
  de ce au incercat 4 insi mai slabi sa il ridice pe cel mai greu prin acea gaura??

  is cateva contradictii care slabesc povestea…

  daca s-ar ajunge in situatia descrisa, eu as sta in fund si m-as sparge pe mine de ras vazandu-i pe ceilalti 3 si pe Grasu incercand as nu moara…

 13. Centrefold, esti un ganditor.

 14. so I have been told…

 15. o arzi bine! Nu subestimati grasul!

 16. qAGN9z qwoukuqzsflp, [url=http://oxmyananphtn.com/]oxmyananphtn[/url], [link=http://eomkyzyvubao.com/]eomkyzyvubao[/link], http://ghlgdzpebxel.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: